понеділок, 8 червня 2020 р.


РОЗЧИСТКА КОПИТ У ОВЕЦЬ

Копита у овець ростуть набагато швидше, ніж вони встигають обточувати  при випасанні і в стійлах.
З цієї причини вони повинні регулярно підрізатися. Саме тому студенти групи ІІІ курсу на практиці з «Хірургії ветеринарної медицини» проводили розчистку та обрізування копит у овець на клініці коледжу.
При підрізуванні копит у овець зайвий, відмерлий роговий шар повинен бути вилучений. При цьому вівця зовсім не відчуває болю.
Інструменти для обрізки копит у овець: ножиці для копит, ніж для копит. Вони завжди добре повинні бути відточені, щоб могли добре і точно різати.
За станом копит у овець потрібно  регулярно спостерігати і піклуватися.
Копитця несуть всю вагу тварини, крім того, вони стикаються з землею, гравієм, підстилкою і т.д.  Волога земля і болотиста місцевість містять всілякі мікроорганізми, які можуть бути причиною всіляких хвороб копит у овець.
    Недоглянуті копита у овець - це відмінний інкубатор для збудників хвороб. Запалення копит у овець виникають через проникли мікроорганізмів, і роговий матеріал через це може почати відшаровуватися. У тварин починаються болі і вони починають шкутильгати.
Якщо вівця починає кульгати, то негайно треба шукати причини цього і прийняти активні заходи до їх усунення.
Дуже страшна хвороба копит - це копитна гниль. Її лікування є вкрай витратною процедурою. При виявленні цієї хвороби потрібно негайно звернутися до  ветеринарного лікаря.
   Підрізати копита у овець необхідно, щонайменше, раз в з місяця, тому саме за цей час вони встигають нарости.
    При підрізуванні копит у овець, необхідно міцно їх тримати, щоб ні в якому разі ні ви, не вівця не отримали поранень від гострих ножиць або ножа.


  




Немає коментарів:

Дописати коментар