РОЗЧИСТКА КОПИТ У ОВЕЦЬ
Копита у овець ростуть набагато швидше, ніж вони
встигають обточувати при випасанні і в
стійлах.
З цієї причини вони повинні регулярно підрізатися.
Саме тому студенти групи ІІІ курсу на практиці з «Хірургії ветеринарної
медицини» проводили розчистку та обрізування копит у овець на клініці коледжу.
При підрізуванні копит у овець зайвий, відмерлий
роговий шар повинен бути вилучений. При цьому вівця зовсім не відчуває болю.
Інструменти для обрізки копит у овець: ножиці для
копит, ніж для копит. Вони завжди добре повинні бути відточені, щоб могли добре
і точно різати.
За станом копит у овець потрібно регулярно спостерігати і піклуватися.
Копитця несуть всю вагу тварини, крім того, вони
стикаються з землею, гравієм, підстилкою і т.д. Волога земля і болотиста місцевість містять
всілякі мікроорганізми, які можуть бути причиною всіляких хвороб копит у овець.
Недоглянуті копита у овець - це відмінний інкубатор для збудників хвороб. Запалення копит у овець виникають через проникли мікроорганізмів, і роговий матеріал через це може почати відшаровуватися. У тварин починаються болі і вони починають шкутильгати.
Недоглянуті копита у овець - це відмінний інкубатор для збудників хвороб. Запалення копит у овець виникають через проникли мікроорганізмів, і роговий матеріал через це може почати відшаровуватися. У тварин починаються болі і вони починають шкутильгати.
Якщо вівця починає кульгати, то негайно треба шукати
причини цього і прийняти активні заходи до їх усунення.
Дуже страшна хвороба копит - це копитна гниль. Її лікування є
вкрай витратною процедурою. При виявленні цієї хвороби потрібно негайно
звернутися до ветеринарного лікаря.
Підрізати копита у овець необхідно,
щонайменше, раз в з місяця, тому саме за цей час вони встигають нарости.
При підрізуванні копит у овець,
необхідно міцно їх тримати, щоб ні в якому разі ні ви, не вівця не отримали
поранень від гострих ножиць або ножа.
Немає коментарів:
Дописати коментар